24 Ekim 2010, 08:31 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Mantarlı keşkek (çankırı) Yarım kg kemiksiz[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] eti 2 su bardağı yarma 1 adet kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 15-20 adet[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 çorba kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı tuz Üzeri için: 1 çorba kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı pul[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Yarma yıkanır, üzerine 6 su bardağı su konur, 1 gece bekletilir. Ertesi günü ince kıyılmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] tereyağında pembeleştirlir. İçine et ve doğranmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] eklenir ve suyunu bırakana kadar kavrulur. Sonra suyuyla birlikte yarma katılır. Orta ateşte bir kaşıkla ara sıra ezerek, karıştırarak 2 saat kadar pişirilir. Tamamen malzemelerin şeklini kaybetmesi gerekir. Servis tabağına alınır. Üzerine yakılmış yağ gezdirilir.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
|
Etiketler |
cankiri, çankırı, keşkek, mantarli, mantarlı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Karadeniz Usulü Keşkek Tarifi | SimHa | Yöresel Yemekler | 0 | 20 Ağustos 2014 02:21 |
Nohutlu Keşkek | Cappy | Yöresel Yemekler | 0 | 04 Mayıs 2014 14:44 |
Dartılı keşkek (sakarya - manav kültürü) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ocak 2011 20:32 |
Hatay usulü dövme (keşkek) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 03 Kasım 2010 08:21 |
Keşkek (merzifon amasya) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 21 Ekim 2010 12:35 |