IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Ekim 2014, 22:24   #1
Çevrimdışı
Pakistan Mutfağı: Tavuk Balti Tarifi


-- Sponsor Baglantı --



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler


  • 1 kg tavuk budu
    2 çorba kaşığı tereyağı
    2 diş sarmısak
    1 adet çubuk tarçın
    2 adet kakule
    1 çorba kaşığı garam masala
    2 çorba kaşığı susam
    1 tatlı kaşığı haşhaş
    Yarım tatlı kaşığı rezene tohumu
    2 adet soğan
    3 çorba kaşığı balti masala ezmesi
    1 su bardağı+2 kahve fincanı tavuk suyu
    1 su bardağı krema
    3-4 dal kıyılmış maydanoz
    Tuz, karabiber

    Süslemek için: 1 çorba kaşığı kişniş

    Garam masala için:
    2’şer çorba kaşığı kimyon ve karabiber
    Yarım çorba kaşığı toz karanfil
    3 adet kakule
    Yarımşar çay kaşığı toz muskat ve tarçın
    1 çorba kaşığı zencefil
    Bir buçuk çorba kaşığı kişniş
    1 çorba kaşığı rezene

    Balti masala ezmesi için:
    4 çorba kaşığı kişniş
    2 çorba kaşığı tane kimyon
    2 tatlı kaşığı rezene
    2 tatlı kaşığı hardal tohumu
    6 adet karanfil
    2 çay kaşığı tarçın
    2 adet kakule
    1 çay kaşığı çemen tozu
    2 çay kaşığı köri
    4 tatlı kaşığı zerdeçal
    Bir buçuk tatlı kaşığı acı toz kırmızıbiber
    2 tatlı kaşığı zencefil
    10 diş sarmısak
    1 su bardağı sirke
    Yarım çay bardağı+
    2 çorba kaşığı sıvıyağ


Tavuk Balti Yapılışı


GARAM masala için tüm malzemeyi karıştırıp, kısık ateşte hafifçe kavurun ve kenara alın. Balti masala ezmesi için yarım çay bardağı sıvıyağ, kişniş, kimyon, rezene, hardal ve karanfili yapışmaz yüzeyli tavada kavurun. Soğutup, havanda dövün. Üzerine tarçın, kakule, çemen tozu, köri, zerdeçal, toz kırmızıbiber, zencefil ve kıyılmış sarmısak ekleyin. Sirke ilave edip, yeniden tavaya alın. Üzerine 2 çorba kaşığı sıvıyağ ekleyip, 5 dakika kavurun. Tereyağını tencereye alıp, sarmısak, tarçın, kakule ve garam masala ekleyerek, 1 dakika kavurun. Susam, haşhaş ve rezeneyi ekleyin. Ocağın altını kısıp, doğranmış soğan ilave edin. Soğan altın sarısı renk alınca, balti masala ezmesini ekleyin. İri küp doğranmış tavuğu ilave edip kavurun. Tavuk suyunu ekleyip, 20 dakika pişirin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Krema ekleyip ocaktan alın. Kişniş ve kıyılmış maydanozla süsleyip servis yapın.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler


  • 1 kg tavuk budu
    2 çorba kaşığı tereyağı
    2 diş sarmısak
    1 adet çubuk tarçın
    2 adet kakule
    1 çorba kaşığı garam masala
    2 çorba kaşığı susam
    1 tatlı kaşığı haşhaş
    Yarım tatlı kaşığı rezene tohumu
    2 adet soğan
    3 çorba kaşığı balti masala ezmesi
    1 su bardağı+2 kahve fincanı tavuk suyu
    1 su bardağı krema
    3-4 dal kıyılmış maydanoz
    Tuz, karabiber

    Süslemek için: 1 çorba kaşığı kişniş

    Garam masala için:
    2’şer çorba kaşığı kimyon ve karabiber
    Yarım çorba kaşığı toz karanfil
    3 adet kakule
    Yarımşar çay kaşığı toz muskat ve tarçın
    1 çorba kaşığı zencefil
    Bir buçuk çorba kaşığı kişniş
    1 çorba kaşığı rezene

    Balti masala ezmesi için:
    4 çorba kaşığı kişniş
    2 çorba kaşığı tane kimyon
    2 tatlı kaşığı rezene
    2 tatlı kaşığı hardal tohumu
    6 adet karanfil
    2 çay kaşığı tarçın
    2 adet kakule
    1 çay kaşığı çemen tozu
    2 çay kaşığı köri
    4 tatlı kaşığı zerdeçal
    Bir buçuk tatlı kaşığı acı toz kırmızıbiber
    2 tatlı kaşığı zencefil
    10 diş sarmısak
    1 su bardağı sirke
    Yarım çay bardağı+
    2 çorba kaşığı sıvıyağ


Tavuk Balti Yapılışı


GARAM masala için tüm malzemeyi karıştırıp, kısık ateşte hafifçe kavurun ve kenara alın. Balti masala ezmesi için yarım çay bardağı sıvıyağ, kişniş, kimyon, rezene, hardal ve karanfili yapışmaz yüzeyli tavada kavurun. Soğutup, havanda dövün. Üzerine tarçın, kakule, çemen tozu, köri, zerdeçal, toz kırmızıbiber, zencefil ve kıyılmış sarmısak ekleyin. Sirke ilave edip, yeniden tavaya alın. Üzerine 2 çorba kaşığı sıvıyağ ekleyip, 5 dakika kavurun. Tereyağını tencereye alıp, sarmısak, tarçın, kakule ve garam masala ekleyerek, 1 dakika kavurun. Susam, haşhaş ve rezeneyi ekleyin. Ocağın altını kısıp, doğranmış soğan ilave edin. Soğan altın sarısı renk alınca, balti masala ezmesini ekleyin. İri küp doğranmış tavuğu ilave edip kavurun. Tavuk suyunu ekleyip, 20 dakika pişirin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Krema ekleyip ocaktan alın. Kişniş ve kıyılmış maydanozla süsleyip servis yapın.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
balti, mutfağı, pakistan, tarifi, tavuk

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hint Mutfağı: Masala Baharatlı Tavuk Rosto Tarifi AngeL Dünya Mutfakları 0 05 Ekim 2014 22:20
Hint Mutfağı: Kashmiri Rogan Josh (Kaşmir Usulü Tavuk) Tarifi AngeL Dünya Mutfakları 0 05 Ekim 2014 22:16
Hint Mutfağı: Gajjar Ka Halwa (Hint Mutfağı) Tarifi AngeL Dünya Mutfakları 0 05 Ekim 2014 22:12
Hint Mutfağı: Baharatlı Tavuk Budu Tarifi AngeL Dünya Mutfakları 0 05 Ekim 2014 22:11
Fırında Pirinçli Tavuk Dolması Tarifi. (Tavuk Yemekleri) Sevda Tavuk Yemekleri 0 02 Ağustos 2011 17:34