![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimiçi ![]() ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Çiğ köfte yapımının püf noktaları! Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. BAHARATLAR MUTLAKA TAZE OLMALIDIR -Kullandığınız bulgur (sümüt) içinde bulunulan yılın ürünü olmalı, bayat olmamalıdır. Bulgur fazla beklemişse, sıcak ortamda kalmışsa kokusu değişir. Bulgurun içindeki esansiyel yağların bozulması ve kokusunun değişmesi, köftenin lezzetini ve kalitesini etkiler. -Baharatlar mutlaka taze olmalıdır. Baharatlar, çekirdek veya tohum halindeyken sıcaklığa ve zamana karşı daha dayanıklıdır ama öğütüldükten sonra hızla bayatlar. Aromasını ve kokusunu kaybeder. Adıyaman'da köftelik baharatlar fazla miktarda alınıp bekletilmez. Bittikçe yeni baharat öğütülür. alıntı | |
| ![]() |
Etiketler |
baharat, cigköfte, nedir, pufnoktası |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Göz Makyajı Yapımının Püf Noktaları | Estela | Makyajın Püf Noktaları | 0 | 27 Temmuz 2013 15:57 |
Top Top Köfte | Liaaa | Kebaplar Köfteler | 0 | 11 Mayıs 2012 15:43 |
Çiğ Köfte | Çalıkuşu | Kebaplar Köfteler | 0 | 27 Nisan 2012 19:18 |
Püf Noktaları | Dilara | Yemek Tarifleri | 1 | 17 Kasım 2011 22:10 |
Çiğ Köfte | Kralice | Kebaplar Köfteler | 1 | 12 Mart 2009 23:49 |