🔔 Çevrimdışı bildirim almak ister misiniz?
Bir konuya etiketlendiğinizde, özel mesaj aldığınızda, bir mesajınız alıntılandığında forumda olmasanız bile anlık bildirim almak için lütfen izni verin.
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Künefe (2 tarif)
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler:
500 Gram Tel Kadayıf
250 Gram Tereyağı
1 Çorba kaşığı Üzüm Pekmezi
300 Gram Künefe Peyniri
Yeteri kadar Ceviz İçi
4 Su Bardağı Toz Şeker
3 Su Bardağı Su
Yeteri kadar Limon Suyu
Yapılışı:
Önce şerbeti hazırlanır. Bunun için 3 su bardağı su ve 4 u bardağı tozşeker, 5 damla limon kaynatılıp, soğumaya bırakılır. Tere yağı (veya margarin) tavada eritilir, 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı üzüm pekmeziyle karıştırılır ve tepsiye dökülür. Kadayıflar bir kapya eritilen tereyağı ile billite karıştırılır, ardından kadayıfın yarısı tepsiye konur ve elinizle iyice bastırılır üzerine dil peyniri eşit miktarda yayılır.Kalan kadayıf döşenir. Elle bastırılır ve üzerine ağırlık kullanarak preslenir. 220 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Sıcak kadayıfın üzerine soğuk şerbet dökülür. Yeşil fıstık veya ceviz serpilir. Kaymakla servis yapılır. Afiyet olsun.