IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  odeaweb

>
+
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Mayıs 2013, 00:28   #1
Zen
Misafir
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Özbek Pilavı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Gerekli Malzemeler
  • 1 kilo kuşbaşı kuzu eti
  • 500 gram pirinç
  • 500 gram havuç
  • 4 soğan
  • 3 yemek kaşığı tereyağı

Hazırlanışı
  1. Eti biraz tereyağı ile kızarttıktan sonra su ilave edip, hafif ateşte pişirin.
  2. Kalan tereyağında ince doğranmış soğanları pembeleşinceye dek kavurun.
  3. Kavuçları soyup kibrit çöpü inceliğinde kesin, soğana ilave edip biraz kızartın.
  4. Et suyunu ve pirinci ilave edip pilavı pişirin.
  5. Demlendikten sonra pilavı servis tabağına alın.
  6. Üzerine kuşbaşı eti yerleştirip servise sunun.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
pilavı, Özbek


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Özbek Pilavı Ulker Dünya Mutfakları 8 14 Kasım 2019 22:12
Tereyağlı erişte pilavı tarifi: Erişte pilavı nasıl yapılır? yaSmin Yemek Tarifleri 6 14 Eylül 2019 17:00
Perdeli Özbek Pilavı PySSyCaT Dünya Mutfakları 0 24 Şubat 2016 15:46
Özbek Pilavı Tarifi Lcia Makarnalar Pilavlar 0 20 Ocak 2015 18:29
Özbek Atasözleri Zen Atasözleri ve Deyimler 0 03 Şubat 2013 12:23